Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Sötpotatis.

Ett tips till er som vill byta ut tex pasta, ris och potatis till något lite nyttigare är då att äta Sötpotatis. Sötpotatis ska egentligen inte jämföras med vanlig potatis eftersom det inte är någon potatis , men gör oftast det ändå. Den är fullproppad med antioxidanter vilket gör den till ett bättre val jämfört med vanlig potatis. Den är rik på vitamin E, C och betakaroten och mineraler som järn, koppar, kalium och folat. Antioxidanterna skyddar mot fria radikaler som skadar våra celler. Sötpotatisen är även ett livsmedel som fungerar antiinflammatoriskt vilket ger skydd mot många vällevnadssjukdomar.

Sötpotatis är rik på långsamma kolhydrater men hur mycket de påverkar blodsockret beror på hur du tillagar den. Kokt med skal ger ett lägre GI-värde medan blodsockerpåverkan är mycket högre om den bakas i ugn. Att tillaga den som vi gör genom ånga gör också att vitaminerna hålls i potatisen mycket bättre.

Så nästa gång du står still i affären och undrar vad du ska äta, ryck åt dig några sötpotatisar och tillaga på något gott sätt! Vi ser alltid till att ha gott om det hemma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats