Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Rawfood kladdkaka.

Igår så lagade jag en sån goood rawfood kladdkaka och ni måste testa den också. Då vi tagit bort socker från vår kost, eller raffinerat socker för att vara helt korrekt så saknar man ju att äta något gott ibland. Därför har jag tidigare gjort dadelkokosbollar som funkar utmärkt som vi haft i frysen. Detta recept är snarlikt och det är verkligen så gott.

Detta behöver du:

ca 12 dadlar

1 dl sötmandel ( Man kan byta ut mot vilken nöt man vill)

1 dl solfrosfrön

1 dl Kokos

2/3 dl kakao

1 msk honung

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 nypa salt

1 dl rågflingor

Glasyr: 

4 msk smält kokosolja

4 msk agavesirap

3 msk honung

4 msk vatten

Gör såhär

Mixa nötter i en mixer tills de är helt krossade. Kärna ur dadlarna och mixa även dom till en smet, går att tillsätta lite vatten om de fastnar. Blanda samman alla ingredienser till en smet, tillsätt vatten om den behöver bli lösare. Bre ut i en form.

Glasyr: Hetta upp kokosoljan och ta av från spisen, tillsätt de andra ingredienserna och vispa tills du får en jämn smet. Häll över kakan.

Låt stå i kylen minst 40 min innan servering. Garnera med Sötmandel och kokos.

Perfekt att bjuda på i påsk!

SAM_3500 fix SAM_3501 fix SAM_3506 fix SAM_3515 fix

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats