Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Rawfood kladdkaka.

Publicerad,

Igår så lagade jag en sån goood rawfood kladdkaka och ni måste testa den också. Då vi tagit bort socker från vår kost, eller raffinerat socker för att vara helt korrekt så saknar man ju att äta något gott ibland. Därför har jag tidigare gjort dadelkokosbollar som funkar utmärkt som vi haft i frysen. Detta recept är snarlikt och det är verkligen så gott.

Detta behöver du:

ca 12 dadlar

1 dl sötmandel ( Man kan byta ut mot vilken nöt man vill)

1 dl solfrosfrön

1 dl Kokos

2/3 dl kakao

1 msk honung

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 nypa salt

1 dl rågflingor

Glasyr: 

4 msk smält kokosolja

4 msk agavesirap

3 msk honung

4 msk vatten

Gör såhär

Mixa nötter i en mixer tills de är helt krossade. Kärna ur dadlarna och mixa även dom till en smet, går att tillsätta lite vatten om de fastnar. Blanda samman alla ingredienser till en smet, tillsätt vatten om den behöver bli lösare. Bre ut i en form.

Glasyr: Hetta upp kokosoljan och ta av från spisen, tillsätt de andra ingredienserna och vispa tills du får en jämn smet. Häll över kakan.

Låt stå i kylen minst 40 min innan servering. Garnera med Sötmandel och kokos.

Perfekt att bjuda på i påsk!

SAM_3500 fix SAM_3501 fix SAM_3506 fix SAM_3515 fix

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *