Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Quorn Lasagne.

Publicerad,

Måndagens vegetariska recept i samarbete med Quorn blir en riktigt favorit här hemma, Lasagne

Du behöver:

1 paket quorn färs

1 lök

tomatpure

2 burkar krossade tomater

1 dl vatten

Salt

Oregano

Paprikpulver

Peppar

1 paket färska lasagne plattor

ca 300 g riven ost

6 msk smör

6 msk vetemjöl

10 dl mjölk

muskotnöt

vitpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och låt svettas i stekpannan tills den får en gyllenbrun färg. Tillsätt quorn färsen och en 1 dl vatten. Stek tillsammans med en klick tomatpure. Tillsätt de krossade tomaterna, Det går bra att fylla på med mer vatten om det puttrar bort för mycket då quorn drar åt sig väldigt mycket vätska. Tillsätt kryddorna och låt puttra på svag värme.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet men se till att röra med en visp hela tiden då det lätt bränns vid. Tillsätt mjölken sakta och rör tills det börjar koka. Låt koka 1-2 min och smaka sedan av med vitpeppar,muskotnöt och salt.

Varva plattor med quorn och bechamelsåsen tills du kommer till övre lagret då använder du bara bechamel sås och strör sedan över osten. In i ugnen ca 20 min och tills osten fått en fin färg.

SAM_6211

SAM_6222

SAM_6232

SAM_6242

Som sagt en riktigt favorit här hemma. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *