Något som jag verkligen lärt mig att göra är Paella och jag kan stolt säga att jag nog inte misslyckats en enda gång. Jag följer inget speciellt recept utan kör mer på känsla men jag tänkte ändå skriva ner receptet till er så ni också kan våga er på denna super goda rätt från det spanska köket.
Du behöver:
5 dl Arborio ris
1 paket Skaldjurs mix från garant, Ni kan förstås använda färska skaldjur men jag gillar denna påse från garant.
Ärtor, majs och paprika mix
2 Kyckling file
1 Lök
3 klyftor Vitlök
1 pak Saffran
5 dl Vitt vin
1 liter Buljong
Paella krydda
Gör såhär:
Hacka en lök fin och bryn tillsammans med pressad vitlök i en tjockbottnad gryta. Tillsätt saffran och fräs någon minut. Stek den grovt strimlade kycklingen med lök blandningen tills den fått en liten stek yta. Tillsätt riset och stek tillsammans några minuter. Koka upp allt tillsammans med vinet och buljongen. Buljongen har jag förberett innan och består av 2 valfria smaker buljongtärningar med 1 liter vatten. Spara hälften av buljongen då den behövs under omröringen. Låt puttra på svag värme och se till att rör om i botten hela tiden så det inte bränns fast. Krydda med salt och ev peppar. Jag använder även en speciell Paella krydda som är köpt i spaninen. När riset är al dente så tillsätter du Ärtor, majs och paprika. Om vattnet absorberas så häller du på mer buljong så riset aldrig blir torrt. När riset känns klart så tillsätter du skaldjuren och på med locket några minuter. Garnera med citron och strimlad paprika och eventuellt havskräftor.
Jösses va gott det såg ut! mums