Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Het Chilli med chorizo.

– Du Behöver –

1,5 kg  högrev

1 pkt skiva bacon

3 små starka chorizo korvar

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 chili

1 ljus öl

1 burk tomatsås, helst smaksatt. Jag använde mig av Tabasco´s egna tomatsås

1 kruka färsk oregano

ca 10 kvistar färsk koriander

2 tsk spiskummin

några chiliflakes

Flingsalt

IMG_5568

– Tillagning –

Börja med att hacka lök grovt, skala vitlöken och krossa den med knivens blad, hacka chillin och låt svettas tillsammans i grytan några minuter. Strimla bacon och chorizo och tillsätt i grytan. Putsa köttet och hacka i tärningar och stek tillsammans med chorizo och lök blandningen. När köttet fått en yta så slår du på ölen och tomatsåsen och rör om. Finhacka den färska oreganon och koriandern och tillsätt i grytan. Krydda och smaka av med kryddorna efter hur stark du vill ha grytan. Låt puttra under lock i minst 6 timmar, ju längre desto bättre. Servera med ris eller något gott bröd. I vårt fall lagade min man Ugandiska Chapati bröd som tillbehör.

IMG_5583-002IMG_5575

– Chapati bröd –

Det finns många olika varianter på detta bröd och min man som kommer från Uganda gör det på ett helt annat sätt än vad tex en indier skulle göra. För Chapati brödet härstammar faktiskt från Indien och dess Naan bröd som ni är vana att få på Indiska restauranger. Hemligheten bakom ett lyckat chapati bröd enligt min man är att ge degen kärlek. Tro det eller ej men han knådar enbart mjölet i 10 min innan resterande ingredienser blandas i. Om du vill testa att göra ett traditionellt Chapati bröd eller Naan bröd så googla , det finns massor av recept du kan följa.

IMG_5577

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej! Jag har gjort detta recept en gång tidigare och det blev super gott! Men i min gryta blev det ganska mycket vätska, och kött bitarna inte så ”pull-porked” som din ser ut att vara … Vad ska man tänka på då? 🙂

    1. miichaan

      Då tror jag inte du låtit den koka så länge som den behöver. Jag tror min står på spisen kanske 5-6 timmar på jätte låg värme, ju längre dessto bättre. På så sätt absorberas vätska och köttet blir mört och fint så det faller sönder. Lycka till <3

  2. Rita

    ser dunder gott ut, lagade du chapatin ?. Det stämmer som din man säger att man lägger mycket kärlek och tid när man gör chapati.

stats