Idag tog jag mig utanför min comfort zone och testade något nytt. Jag har kollat på Sveriges mästerkock som är igång nu och den är en kille med där som bjöd juryn på Fried chicken. Han friterar typ allt han kan så jag blev inspirerad och tänkte, vad kan jag fritera som jag aldrig gjort.
Quorn! Och vad passade inte bättre än att göra Fried Quorn Fajitas efter det fantastiska budet jag fick i förra veckan. Det var magiskt gott och jag beordrar er att göra samma rätt , jag kommer aldrig aldrig äta fried chicken igen om man säger så!
-Du behöver-
1 paket quorn fileer ( Finns i frysdisken i din livsmedels butik)
2 ägg
Mjöl
Panko strö bröd ( Asiatiskt ströbröd som finns i välsorterade butiker)
-Tillagning-
Börja med att ta fram tre skålar och häll upp Mjöl, ströbröd och ägg i vardera. Vispa ägget lätt med en gaffel så gula och vita blandas. Börja med att doppa quorn fileén i ägg och sedan mjöl, återigen i ägget och sedan i ströbrödet. Se till så att hela fileen är täckt med ströbröd. Värm en djup panna eller tjockbottnad kastrull med olja. När oljan är varm så lägger du i fileen försiktigt. Använd två skedar och vänd på fileen när du ser att den får rikligt med färg. Jag friterade mina kanske 1 min på vardera sida. Sänk värmen på oljan så den inte bränns vid.
Tag torilla bröd och fyll med det du behagar. Jag gjorde en syrlig Guacamole och la det på en salladsbädd tillsammans med picklad rödlök, Tomat, paprika och jalapenos. Toppade med en hemma gjord stark salsa
För den perfekta smaken, pressa lite Lime över quornen och sedan är det bara att avnjuta!
Gott! Könns som det är en riktig taco trend överallt!!
Åh, måste testa!! Helt fantastiska matbilder!