Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Chokladkaka med hasselnötsfluff.

Chokladkaka:

  • 50 g smör
  • ½ dl matolja
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Smör och ströbröd till formen
  • 50 g mörk choklad av bra kvalité
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Hasselnötsfluff:
  • 3 dl grädde
  • 50g mörk choklad av bra kvalité
  • 1 dl hasselnötskräm
  1. Värm grädden tillsammans med choklad och hasselnötskräm under omröring. Se till att hela tiden röra och ta av grädden när den är varm då den absolut inte får koka upp.
  2. Ställ i kylen minst 6 timmar
  3. Vispa med elvisp till det blir tjockt och fluffigt
  4. Bre över kakan och garnera med färska jordgubbar
  5. Sila över lite florsocker för utseendet skull.
NJUT! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats