Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Tigerkaka med vitchoklad.

Publicerad,

Idag när jag hade gäster över så passade jag på att baka en liten kaka. Detta året har jag verkligen inte bakat lika mycket som jag brukar och min köksmaskin har nästan stått och dammat. Det är ju svårt när man försöker undvika vissa livsmedel för det farligaste är ju godast att baka med , tyvärr.

Men denna eftermiddag så gjorde jag ett undantag och gjorde en Tigerkaka med Vit choklad. Grundreceptet är en vanlig socker kaka men jag spicade upp den lite.

– Du behöver – 

2 ägg

2 dl socker

3 dl Vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

1 mtsk kako

20 gram vit choklad

50 gram smör

1 dl mjöl

Matfett och ströbröd till formen

– Tillagning – 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten. Strö kako över smeten och rör dra en kniv igenom smeten så det blandas i, vispa inte i utan låt det bli fina ränder i smeten och häll den försiktigt i formen. Hacka den vita chokladen i större bitar och tryck ner i smeten .Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 25-30minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.

SAMSUNG CSCDesktop389SAMSUNG CSC


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *