Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Tereyaki Lax sallad.

Publicerad,

Du behöver: 

Purjolök

Spets paprika

Salladskål

Bladspenat

Räddisor

Zuccini

Persilja

Lax, Kyckling eller Biff

Sesam olja

Tereyaki sås

Ris eller glas nudlar

Rostad lök

Du gör såhär:

Strimla purjolök, paprika i långa stavar. Blanda på ett stort fat med bladspenat, salladskål, skivade räddisor och hyvlad zuccini. Finhacka bladpersilja och strö över. Blanda allt med händerna. Koka Ris nudlarna enligt anvisningar på paketet och när de kokat klart lägg i kallt vatten. Förbered vad du vill ha till. Jag använde denna gång lax. Lägg det i en ungsform och häll på rikligt med terayaki sås och in i ugnen. Blanda ca 3 mtsk sesamolja tillsammans med nudlarna och ha i salladen, blanda om. När laxen är klar dela den i bitar och lägg över salladen och toppa med rostad lök.

Servera med ett gott bröd och toppa med ännu mer rostad lök om det behövs, förhöjer smaken något enormt nämligen. Smaklig måltid.

IMG_0586.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *