Du behöver:
Purjolök
Spets paprika
Salladskål
Bladspenat
Räddisor
Zuccini
Persilja
Lax, Kyckling eller Biff
Sesam olja
Tereyaki sås
Ris eller glas nudlar
Rostad lök
Du gör såhär:
Strimla purjolök, paprika i långa stavar. Blanda på ett stort fat med bladspenat, salladskål, skivade räddisor och hyvlad zuccini. Finhacka bladpersilja och strö över. Blanda allt med händerna. Koka Ris nudlarna enligt anvisningar på paketet och när de kokat klart lägg i kallt vatten. Förbered vad du vill ha till. Jag använde denna gång lax. Lägg det i en ungsform och häll på rikligt med terayaki sås och in i ugnen. Blanda ca 3 mtsk sesamolja tillsammans med nudlarna och ha i salladen, blanda om. När laxen är klar dela den i bitar och lägg över salladen och toppa med rostad lök.
Servera med ett gott bröd och toppa med ännu mer rostad lök om det behövs, förhöjer smaken något enormt nämligen. Smaklig måltid.