Igår när min pappa var hos oss på Middag så lagade jag en Kantarell Risotto med en härlig sallad och fetaost knyten. Alla åt sig mätta och belåtna och det var faktiskt första gången jag lagade Risotto och dessutom utan recept. Här får ni ta del av det.
Du behöver
1 lök
En burk Kantareller på burk eller färska ( Jag köper burk från Lidl med stora fina kantareller )
4 dl Risotto ris
1 matsked vinäger
1,5 l kyckling buljong
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagnings grädde
1 lagerblad
2 dl riven permesan
Salt, vitpeppar, timjan
Såhär gör du.
Börja med att hacka löken fint och fräs i en tjockbottnad gryta tillsammans med olja och vitlök. Tillsätt vinäger och låt det puttra någon minut. Tillsätt riset och låt det steka under omröring under ca 3 min eller tills det börjar knäppa i riset. Tillsätt buljong och ha i 1/3 del åt gången , se till att röra i riset då och då. Tillsätt därefter matlagningsgrädden och fortsätt rör om ibland. När riset har några min kvar att puttra så tillsätter du kantareller och permesan. Krydda efter smak men jag använde de kryddor som står överst. Se till att smaka av så inte riset blir överkokt och det ska vara al dente när det är klart. Om riset blir för tort så tillsätt mer vätska eller grädde , Risotton ska vara krämig och härlig när den är klar.
Servera med en god sallad och en citron klyfta som höjer smakerna lite.