Som ni vet så var jag ju en såndär gullig underbar fru som köpte en present till min man sådär lite spontant och det var något han blev väldigt glad över, ett fiskespö. Redan dagen efter så åkte han ut till Nacka och fiskade massa strömming, tror han kom hem med 3 kg.
Självklart måste jag ju fortsätta leverera som den super fru jag är så till middag igår blev det egenfångad strömming.
När jag lagar strömmning använder jag mig alltid av färsk dill, om strömmning fileérna är tillräckligt stora så rulla in dom i dill det blir riktigt gott. På med fling salt med lime smak och vitpeppar och stek i massa smör på lagom värme.
Till det hade jag serverat potatis men eftersom vi inte äter det så fick det bli sötpotatis mos, stekt sparris och en massa massa citron.
varför äter ni inte potatis?;o Såklart är ju sötpotatis också en alldeles underbar och bra grej att äta men jag undrar bara om någon var allergisk för potatis eller vad orsaken var till att ni valde bort det..? Alla naturella carbs är ju bara bra och potatis är också proppat med massa vitaminer som vitamin C, vissa B-vitaminer, kalium och kostfibrer. Proteinhalten är ju rätt låg men proteinet är av hög kvalitet! Själv har jag märkt att då jag äter potatis så fungerar magen super bra:) jag är vegan och äter typ 90% kolhydrater dagligen, (mest frukt, och sen en massa grönsaker, potatis, ris, bönor kikärtor osv-) Det är fettig mat som skapar fett, och varje cell går på glukos (tex från frukt) så hoppas ni inte är rädd för kolhydraterna som typ Katrin Z.. Jag har också varit där förr då jag körde LCHF och hade typ ätstörningar hit och dit men nu när jag äter veganskt och dessutom HCLF så kan jag äta hur mycket jag än vill utan att gå upp i vikt och energin är på topp hela tiden, är bara så jäkla lack på att människor ska vara rädda för kolhydrater som tex potatis (som jag själv en gång i tiden), jag påstår ju självklart inte nu att du/ni skulle vara det men ville väll bara dela med mig av mina erfarenheter:P ha det bra!
Vilka underbara bilder!