Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Recept på min köttfärspaj.

Publicerad,

Min läsare Ida frågade mig om jag kunde lägga ut receptet på min köttfärpaj jag gjorde igår så här kommer det.

Till 1 paj

Pajskalet.

Du behöver:

  • 125 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 3 mtsk kallt vatten
Skär smöret i smår bitar och knåda ihop tillsammans med mjölet alt lägg allt i matberedare och kör tills det blir en grynig massa. Använd kylskåps kalla råvaror för bästa resultat. När du fått en grynig massa tillsätter du kallt  vatten och arbetar tills du får en deg.
Använd en form med avtagbara kanter och tryck ut degen i den, Lättast är om man fördelar degen i små klumpar och arbeta runt jämnt och fint. Hacka sedan degen med en gaffel för att undvika luftbubblor.
Låt stå i kylen 15 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda skalet i ugnen 10 min.
Fyllning.
Du behöver:
  • 1/2 kg köttfärs
  • en lök
  • ajvar
  • tacokrydda
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl ost
  • 1 pak arlas nya Färskost med ruccola och pesto smak
  • Salt och vitpeppar
Hacka löken i den storlek du vill ha och fräs i stekpanna tillsammans med olja, tillsätt därefter köttet och stek tills det fått en bra färg. Tillsätt Tacokrydda och 2 mtsk stark ajvar. Låt vila i stekpanna
Ta fram en bunke och vispa ihop grädde, ägg,färskost,salt och peppar med en gaffel tillsätt därefter osten.
När du förgräddat pajskalet häller du i köttfärsen i botten och sedan häller du över grädd/färskost blandningen över så det täcker upp till kanten. Dekorera med tomat eller paprika och låt pajen gräddas i ugnen ungefär 20 min eller tills den fått en fin färg.
Servera med en god sallad och gott sällskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *