Min läsare Ida frågade mig om jag kunde lägga ut receptet på min köttfärpaj jag gjorde igår så här kommer det.
Till 1 paj
Pajskalet.
Du behöver:
- 125 g smör
- 3 dl mjöl
- 3 mtsk kallt vatten
Skär smöret i smår bitar och knåda ihop tillsammans med mjölet alt lägg allt i matberedare och kör tills det blir en grynig massa. Använd kylskåps kalla råvaror för bästa resultat. När du fått en grynig massa tillsätter du kallt vatten och arbetar tills du får en deg.
Använd en form med avtagbara kanter och tryck ut degen i den, Lättast är om man fördelar degen i små klumpar och arbeta runt jämnt och fint. Hacka sedan degen med en gaffel för att undvika luftbubblor.
Låt stå i kylen 15 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda skalet i ugnen 10 min.
Fyllning.
Du behöver:
- 1/2 kg köttfärs
- en lök
- ajvar
- tacokrydda
- 3 dl grädde
- 2 ägg
- 1 dl ost
- 1 pak arlas nya Färskost med ruccola och pesto smak
- Salt och vitpeppar
Hacka löken i den storlek du vill ha och fräs i stekpanna tillsammans med olja, tillsätt därefter köttet och stek tills det fått en bra färg. Tillsätt Tacokrydda och 2 mtsk stark ajvar. Låt vila i stekpanna
Ta fram en bunke och vispa ihop grädde, ägg,färskost,salt och peppar med en gaffel tillsätt därefter osten.
När du förgräddat pajskalet häller du i köttfärsen i botten och sedan häller du över grädd/färskost blandningen över så det täcker upp till kanten. Dekorera med tomat eller paprika och låt pajen gräddas i ugnen ungefär 20 min eller tills den fått en fin färg.
Servera med en god sallad och gott sällskap.