Ikväll när min man kom hem så stod maten på bordet som den gör nästan varje dag. Jag älskar att skämma bort Daniel med god mat för om man vill bli uppskattad genom matlagning är det han man ska bjuda på mat för han är matälskarnas matälskare.
Jag har lagt ut receptet förut men tänkte bjuda på det en gång till då jag idag använde Quorn istället för köttfärs. Så här kommer receptet på min gudoooomliga tacopaj.
Till 1 paj
Pajskalet.
Du behöver:
- 125 g smör
- 3 dl mjöl
- 3 mtsk kallt vatten
Skär smöret i smår bitar och knåda ihop tillsammans med mjölet alt lägg allt i matberedare och kör tills det blir en grynig massa. Använd kylskåps kalla råvaror för bästa resultat. När du fått en grynig massa tillsätter du kallt vatten och arbetar tills du får en deg.
Använd en form med avtagbara kanter och tryck ut degen i den, Lättast är om man fördelar degen i små klumpar och arbeta runt jämnt och fint. Hacka sedan degen med en gaffel för att undvika luftbubblor.
Låt stå i kylen 15 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda skalet i ugnen 10 min.
Fyllning.
Du behöver:
- 1 litet paket Quorn färs
- 1 lök
- tacokrydda
- 3 dl grädde
- 2 ägg
- 1 dl ost
- 1 paket arlas nya Färskost med ruccola och pesto smak
- Salt och svartpeppar
Hacka löken i den storlek du vill ha och fräs i stekpanna tillsammans med olja, tillsätt därefter quornen och stek tills det fått en bra färg. Tillsätt Tacokrydda. Låt vila i stekpanna
Ta fram en bunke och vispa ihop grädde, ägg,färskost,salt och peppar med en gaffel tillsätt därefter osten.
När du förgräddat pajskalet häller du i köttfärsen i botten och sedan häller du över grädd/färskost blandningen över så det täcker upp till kanten. Låt pajen gräddas i ugnen ungefär 30-40 min eller tills den fått en fin färg.
Servera med en god sallad, salsa och grädfil.