Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Quorn Lasagne.

Jag försöker ju dela med mig av så mycket vegetariska rätter som möjligt då min man inte äter kött så försöker jag exprimentera så mycket som möjligt med quorn och liknande nu och för varje gång blir jag så förvånad hur gott det är bara man tillagar det bra.

Igår åt vi en Quorn lasagne som smakade gudomligt och till hade vi gurk och rödlöks sallad med massa citron och olivolja.

Du behöver:

1 paket quorn färs

2 rödlökar

1 burk krossade tomater med smak av vitlök ( icas)

1 dl vatten

taco krydda

Salt

1 paket lasagne plattor

ca 300 g riven ost

6 msk smör

6 msk vetemjöl

10 dl mjölk

vitpeppar 

 

Tillagning:

Lägg lasagne plattorna i blöt och sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och börja stek tillsammans med quorn färsen tills det slutat fräsa. Tillsätt krossade tomaterna och 1 dl vatten, går bra att fylla på med mer vatten om det puttrar bort för mycket då quorn drar åt sig väldigt mycket vätska. Tillsätt tacokrydda och salt och låt puttra på svag värme.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet men se till att röra med en visp hela tiden. Tillsätt mjölken sakt och rör tills det börjar koka. Låt koka 1-2 min och smaka sedan av med vitpeppar och salt.

Varva plattor med quorn och bechamelsåsen tills du kommer till övre lagret då använder du bara bechamel sås och strör sedan över osten. In i ugnen ca 20 min och tills osten fått en fin färg.

Servera med sallad och maaaasssaaa ketchup haha 😉


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats