Inlägg i samarbete med Quorn Sverige
Det är Måndag och dags för ett recept i samarbete med Quorn igen. Det här är faktiskt det sista Måndags receptet på vår vegetariska månad och det känns jätte tråkigt. Självklart fortsätter jag med recept och Quorn som redan innan det här samarbetet låg oss varmt om hjärtat, men just denna måndags rutin är den sista för denna gång. Hur som helst, Idag bjuder jag dig på en riktigt klassiker Gulasch! Gulasch är verkligen en riktigt favorit i vår familj och när man kan byta ut köttet mot quorn så har även vegetarianer chansen att äta denna fantastiska gryta. Det är en paprika och lök bas som man lagar med kärlek. Ni har receptet här nedan.
Du behöver
300 gramQuorn Strimlor
1 gul lök
1 röd paprika
2 dlpasserade tomater
1.5 msk paprikapulver
1.5 msk kummin
3 dlvatten
1.5 mskbalsamvinäger
1 mskolja
Tillagning
Hacka lök, vitlök och paprika i bitar, fräs på medelvärme. Tillsätt strimlorna, passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger. Sätt på locket och koka på medelvärme i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och om tiden finns, låt stå under lock och sjuda för att bina alla smaker extra.. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och ett gott bröd.