Igår på Viking Line´s presslunch fick jag och alla andra gäster smaka på deras nya meny som är inspirerade av nordiska smaker i en helt ny tappning. Menyerna har komponerats efter hårda juryuttagningar där rederiets egna kockar har tävlat med inte minde än 76 olika bidrag. De segrande kockarna Maarit Juvonen och Hanna Suonopää presenterade en helt fantastisk meny för oss ombord.
Varje höst bjuder viking line på spännande temaveckor med specialmenyer för deras resenärer. Förra årets pure nordic tastes-tema var så populärt att rederiet har i år valt att förnya den nordiska menyn.
Till maten fick vi även åka med på en helt fantastisk vin resa och njuta av magisk musik av ingen mindre än vin producenten av Donnafugata själv. Samba toner spelades samtidigt som vi fick smaka av de fantastiska vinerna.
Min fina vän och menyn som vi fick serverad under lunchen.
Amouse Bouche som den första rätten, riktigt härliga smaker och smälte direkt i munnen.
Mina bordsdamer. Natali med sin väninna och Paula
Den andra förrätten. Lågtempurerad lax med palsternacks puré, rödbetor , laxrom och dillmajonäs. Till det drack vi ett glas vitt Lighea, Sicilia IGT.
Vi fick en genomgång av alla viner samt lyssna på vacker musik. Blev verkligen en riktig vinresa.
Älginnanlår med sky , kroppkaka , brynt smör och rostade morötter. Till det drack vi ett glas Angheli, Sicilia IGP
Rårörda blåbär med vinbärssorbe och skyr smaksatt med vit choklad samt marängcrisp. Till det serverades ett efterättsvin , Kabir, mascato di pantenerio DOP
Tack viking line för en helt fantastisk lunch. Längtar redan till nästa gång man kliver på båten , det är ju så himla mysigt med kryssningar!