God kväll på er mina vänner.
Hoppas ni har en helt underbar kväll för det har verkligen jag. Vilken dag jag har haft, herregud! Jag är så fylld med lyckorus för allt roligt som händer nu så det är helt sjukt. På eftermiddagen har jag tagit emot hela 3 bud och jag har även fått hem mitt nya objektiv som visade sig vara så bra så jag inte vet var jag skall ta vägen, glad med andra ord haha.
Det största som hände idag var att jag var inbjuden på en helt fantastisk presslunch. Kronfågeln bjöd oss till Restaurang Hjera på Skeppsholmen där vi först fick gå på ”gröna” mattan och mingla utanför och smaka på en fantastisk kycklingbuljong. Kanske lite konstigt tänker ni och det gjorde jag också först men gud så gott det var att få i sig något varmt och även något som smakade helt fantastiskt.
Vid 11.30 satte vi oss vid bord och fick en genomgång av Kronfågelns nyhet, Sveriges första Free-range kyckling är här!
Alltså, Free-range vad är det kan ni då fråga mig ? Idag kan vi köpa Vanlig svensk kyckling och sedan ekologisk Svensk kyckling från kronfågeln. From nu så finns det även ett mellanting , frigående höns inomhus och utomhus som har en livslängd på 56-63 dagar istället för den helt ekologiska kycklingen som har 7o dagars levnadstid. Ett mellanrpris har även lagds till för dom som faktiskt vill men inte har dom förutsättningarna att faktiskt äta helt ekologiskt. Jag tycker det är helt fantastiskt att vi som konsumenter nu har valet att kunna välja mellan ännu en ”sort” av vår svenska kyckling
Även bönderna själva var där och berättade om deras helt nya gård där solochsprätt hönsen nu bor och föds på.
Sedan var det dags för oss att få smaka på maten som är framtagen av Lisa Lemke. Fantastiskt gott var det.
Även en liten efterätt på Kaneläpplen med en klick grädde serverades.
En helt färsk SolochSprätt kyckling fick vi med oss hem som skall tillagas i veckan.