Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Oreo Kladdkaka.

Publicerad,

Som lovat kommer nu receptet på Oreo kladdkakan jag bakade på Babyshowern i helgen.

– Du behöver – 

150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor
Fyllning & topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor
1 påse Marshmallows Mini
1 dl kolasås

SAMSUNG CSC

Tillagning

Smält smöret i en större kastrull och låt det
svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg
i taget och avsluta med mjölet.Grovhacka Oreokakorna och blanda med i smeten.Häll smeten i en rund smörad och bröad  springform.Jag bröar med kakao.Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar)Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping.Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över Kolasås.Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten, den blir ännu bättre med tiden.

SAMSUNG CSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *