Ni har ju följt mig i min vegetariska prövning under November månad och jag gick verkligen in med ett tänk att nu ska jag klara det här. Kanske låter fjantigt för vissa men om man ätit kött hela sitt liv så är det jäkligt svårt att bara kasta om när man helt plötsligt ska servera endas vegetariskt varje dag till familjen. Hur som helst, jag gick verkligen all in och klarade månaden helt galant.
Den 1 December hade vi tänkt fira med ett kött dag men jag kände mig så pass bra i kroppen så jag fortsatte faktiskt och nu har det gått 1 1/2 månad helt kött fri. Jag är så sjukt stolt över mig själv och jag ser det här nästan som något religiöst, som en prövning och jag ser att jag klarar hur bra som helst. Samtidigt som jag bidrar till en minskning av köttproduktionen och en bättre miljö i framtiden.
Jag har valt att fortsätta och endast äta fisk 1-2 gånger i veckan och igår var vi på julbord på Ikea, min största prövning tänkte jag men jag var inte ens sugen på att smaska i mig köttbullar, prinskorv eller julskinka. Julskinka som jag annars typ dött för! För att fira detta tänkte jag dela med mig utav ett av mina favorit recept som jag fött fram under min kost omläggning.
-Morotsbiffar-
Du behöver
3 morötter
1 gul lök
1 zucchini
1 burk kidney bönor
1 dl vatten
1 ägg
1 dl mjöl
salt
spiskummin
curry
– Tillagning –
Riv morötter och zucchini på ett rivgärn. Hacka löken fint och släng ner allt i en bunke. Häll av vätskan från kidneybönorna och mixa med stavmixer tillsammans med 1 dl vatten, ner i bunken. tillsätt ett ägg och kryddorna, rör om. För en fastare konsistens ha i lite mjöl om det behövs, du ska kunna rulla små bollar eller forma biffar utav morotsfärsen. Rulla i panko ströbröd och stek i rikligt med rapsolja, låt fettet rinna av på hushållspapper när dom är klara. Viola! Smaklig måltid.