I Lördags var jag som sagt på Loppi´s event Food nd Lifestyle vilket var hur bra som helst, som vanligt! Eventet hölls i Birka cruises terminal vid slussen och det bjöds på en föreläsning från bla Oscar Jöback som är Wellnes coach som var en av mina favoriter. Han pratade i kanske en halvtimme men under den halvtimmen så tänkte man verkligen till hur lätt det är att tänka bra för att ha ett bra välmående så stor tumme upp till Oscar!
Caroline Ahlqvist från hela sverige bakar gjorde en underbar tårta med choklad och lakrits uppe på scen och hon använde inget mindre än OBH Nordicas super bakmaskin Hercules som jag bokstavligt talat dreglade över och blev själv baksugen och tänkte dela med mig utan ett av mina favorit recept där man bla använder bakmaskin längst ner här i inlägget så skrolla ner sen. Hon hade även bakat bullar och bröd hela morgonen som vi sedan fick smaka på , snacka om att vi var snabba till det hennes bord sen haha.
Jag njöt till fullo med mitt sällskap som bestod av Jessica och Jennifer och vi åt goda wraps med lamm i och träffade på massor av vimedbarn bloggare vilket alltid är roligt då man läser de flesta av bloggarna som ligger på topplistan. Snart hålls ju ett eget vimedbarn event också och det kommer bli super mysigt att få lära känna alla lite bättre än genom dataskärmen.
När vi skulle gå så fick vi en välfylld goodiebag som vanligt och jag kan säga att det var tungt att släpa den hem men som tur blev jag upp plockad vid tunnelbanan.
Tack Tack Tack igen Loppi för ett fint event och på återseende!
Jag har en kockbok där jag samlar mina egna recept och min tanke är att i framtiden , långt fram så ska Naomi får ärva den av sin gamla mamma och där i kommer hon kunna tänka tillbaka på sin bullmamma. Ett av mina favorit recept är en Hallon cheesecake med vit choklad som jag ofta bjuder på. Jag bakade dessa på Naomi´s dop bla och det var en riktigt succé, det finns alltså ingen som inte kan gilla denna underbara skapelse.
Därför tänkte jag att ni ska få ta del av det också.
Ställ ugnen på 175 Grader
Du behöver:
Botten:
- 250g Digestivkex
- 150g Smör
Fyllning:
- 400g färskost
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 1 citron, rivet skal
- 3 dl hallon ( Man kan även byta ut dom mot tex jordgubbar eller passion frukt om man vill ha en annan smak)
- 200g vit choklad
- 3 dl creme fraice
- 1 dl färska hallon att garnera med
Såhär gör du:
Mixa kexen till botten i en matberedare ( Helst OBH Nordicas bakmaskin Hercules 😉 , smält smöret och blanda ihop kex och smör tills det blir en degig massa. Klä en form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen på formbotten. Grädda i mitten av ungen i 5-7 min.
Vispa ihop färskost, 1,5 dl socker, ägg och rivet citronskal med elvisp. Häll smeten i formen och grädda i nedre delan av ugnen till smeten stannat ca 30 min.
Smält choklad över vattenbad. Vipa choklad, crème fraîche, och resten av sockret och hallonen så blir övre delen härligt rosa.
Ta kakan ur ugnen och låt svalna några minuter. Bre över chokladblandningen över kakan och stoppa sedan in i ugnen ca 6 min. Låt svalna och ställ sedan in kakan i kulen några timmar innan servering.
Garnera med hallon och riven choklad.