Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Linsgryta.

Publicerad,

När jag knappt har någon fantasi till vad vi ska äta så räddar alltid denna gryta mig och linsgrytor är ju sååå gott! För er som vill testa lite mer vegetariskt i vardagen rekommenderar jag er att prova denna goda maträtt.

Du behöver :

4 dl röda linser

1 sötpotatis

2 potatisar

En bit purjolök

4 morötter

2 paprikor

3 vitlöksklyftor

Buljongvatten ( ca 1 liter vatten och en grönsaks buljongtärning)

Curry, salt, spiskummin och en skvätt citronsaft

Tillagning: 

Det är inte svårare än att du skivar grönsakerna/rotfrukterna i valfri storlek. Ju mindre storlek ju snabbare kokar dom sönder. Jag gillar när dom kokar sönder så grytan blir en enda stor röra men det är en smaksak, vissa vill ha bitar i grytan och då tar man helt enkelt större bitar. Fräs vitlöken i kokosolja och tillsätt därefter linserna och rör om hela tiden. Ner med lök och sedan resten av ingredienserna och rör om i botten ca 1-2 minuter. På med vattnet och se till att det täcker allt. Krydda och låt puttra. Se till att röra om då och då så det inte bränns fast i botten , ett tips är att använda en tjockbottnad gryta. Koka efter önskemål på rotfrukterna och smaka av

 

SAMSUNG CSC Desktop327

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *