Kycklingklubbor på en bädd av bulgur och bönor.
God kväll kära ni. Barnen har precis lagt sig och jag har precis städat klart hemmet. Moppat och dammat hela huset så imorgon när vi vaknar är det skinande rent, älskar. Tidigare åt vi en en alldeles överdrivet god vardagsmåltid som jag tänkte dela med mig utav
1 kg kyckling vingar som jag marinerade.
-Marinad-
3 msk olja
3 msk tabasco steak sauce
flingsalt
peppar
2 msk honung.
Lägg allt i en påse och skaka om. In i ugnen på 200 grader ca 30 min eller tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.
-Fetaostsås-
Smula ett paket fetost i en skål. Tillsätt en burk creme fraiche eller kvarg. Rör om och blanda ner 1 msk röd pesto. Smaka av med salt.
När kycklingen är klar så lägger du den på den förberedda fatet med bulgur och bönor. Koka då bulgur enligt anvisning på paketet och när den är klar blanda i en burk svarta bönor och låt stå under lock 10 min. Smaka av med lite olivolja och salt
En side sallad med kål, rivna morötter, isbergssallad och kidneybönor. Gör en vinegrette och ha över salladen.
Garnera fatet med färsk lime och hackad koriander
Smaklig måltid ! 🙂
Vilket bra middagstips, såg riktigt gott ut faktiskt! Tror verkligen att denna rätten skulle gå hem hos min man 😉