God Lördag på er mina vänner. Hoppas allt är bra med er. Här hemma har vi Lördagsmys eftersom det regnar ute så myser vi inne. Jag tänkte passa på att ge er två recept på just kladdkakor för visste ni att idag är det Kladdkakans dag ?
Jag bjuder er på två olika recept, ett nyttigare och ett ganska så mycket onyttigare haha. Jag älskar båda och om ni blir sugna på att baka idag så testa några av dessa nedan, super enkla recept som passar vem som helst i köket.
– Rawfood kladdkaka –
Detta behöver du:
ca 12 dadlar
1 dl sötmandel ( Man kan byta ut mot vilken nöt man vill)
1 dl solfrosfrön
1 dl Kokos
2/3 dl kakao
1 msk honung
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt
1 dl rågflingor
Glasyr:
4 msk smält kokosolja
4 msk agavesirap
3 msk honung
4 msk vatten
Gör såhär
Mixa nötter i en mixer tills de är helt krossade. Kärna ur dadlarna och mixa även dom till en smet, går att tillsätta lite vatten om de fastnar. Blanda samman alla ingredienser till en smet, tillsätt vatten om den behöver bli lösare. Bre ut i en form.
Glasyr: Hetta upp kokosoljan och ta av från spisen, tillsätt de andra ingredienserna och vispa tills du får en jämn smet. Häll över kakan.
Låt stå i kylen minst 40 min innan servering. Garnera med Sötmandel och kokos.
– Oreo kladdkaka –
Du behöver
150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor
Fyllning & topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor
1 påse Marshmallows Mini
1 dl kolasås
– Tillagning –
Smält smöret i en större kastrull och låt det
svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg
i taget och avsluta med mjölet.Grovhacka Oreokakorna och blanda med i smeten.Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.Jag bröar med kakao.Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar)Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping.Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över Kolasås.Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten, den blir ännu bättre med tiden.