Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Kladdkaka med smak av 88:a

Publicerad,

Jag fick ju hem en hel kartong med massa gott från Candy people Sweden. En utav nyheterna där i var 88:an´s nya godis. Många är skeptiska till denna lilla sötbit men jag älskar den, perfekt att äta om man är sugen på 88:a glassen men ändå inte vill ha glass. Jag kom på idén direkt att använda den till bakning så här nedan följer ett recept på klassisk kladdkaka med en touch av 88:a !

Du behöver:

150 gram smör eller margarin

3 dl socker

 1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2 st ägg

2 dl vetemjöl

SAMSUNG CSC

 

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen.

3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör till sist ner vetemjöl.

4. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck i bitar av 88:a choklad i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.

5. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme. Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Inte ens små tassar kan hålla sig bort.a….

SAMSUNG CSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *