Inlägg i samarbete med Quorn
Ni måste väll ändå hålla med om att varma grytor och heta rätter är det man vill äta nu när det är så kallt ute. Jag går verkligen in i en sån period under hösten och på sommaren är jag helt tvärtom. Som ni vet håller vi en helt kött fri månad hemma hos oss och idag tänkte jag bjuda på ytterligare ett recept innehållande Quorn. För som ni vet håller jag ett samarbete med dom denna månad och vill lyfta vilket fantastisk komplement just Quorn är när man inte äter kött. Vi har inga som helst problem att ta oss igenom måltiderna som är kött fria och barnen är faktiskt mer vana med tex quornfärs än vanlig köttfärs.
Green Quorn Curry
-Du behöver-
1 påse quorn fileer
I påse fryst book classic
2 burkar kokosmjölk
Grön purry pasta
1 pkt Glasnudlar
1 lime
Salt och peppar
-Gör såhär-
Börja med att skiva fileérna i lagom stora bitar, jag strimlade filéerna i strimlor. Värm en djup panna med olja och tillsätt 1 msk green curry. Genom att låta curryn hettas upp lite framhäver man smakerna ännu mer. Tillsätt Quorn filéerna och en skvätt vatten. När man lagar quorn är det alltid viktigt att se till att ha i lite extra vätska då Quorn har en tendens att dra åt sig vätska snabbt, så för att inte få torr mat, tillsätt vatten. Stek några minuter under omrörning. Tillsätt Wokgrönsakerna. Pressa en halv lime i och rivet skal. Låt Grönsakerna och Quornen svettas i pannan en stund innan du tillsätter Kokosmjölken. När kokosmjölken är på så låt det sjuda på lagom värme i ca 10 min. Lägg glasnudlarna fördelat på grytan och sätt på locket, låt sjuda på svag värme. När nudlarna känns al dente så är din härliga Green curry gryta klar.
Voila!