Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Fröbröd.

Publicerad,

När jag ändå är igång och tipsar er om nyttigare varianter av bröd så måste ni få ta del av mitt absoluta favorit recept. Detta är inte grund receptet utan jag har slängt in massor av grejer men för mig är det helt perfekt.

Du behöver:

3 dl Dinkelmjöl men går också bra med rågmjöl om man föredrar det
1 dl linfrön
1 dl fullkorns havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl Gojibär
2 msk flytande honung men har även provat med vanlig fast honung och det funkar
1 nypa salt
2 tsk bikarbonat eller bakpulver
ca 3 dl yoghurt eller kvarg

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan honung och yoghurt. Blanda tills du får en slät och fin ”deg”. Klä en brödform med bakplåtspapper och i med smeten. Toppa med solrosfrön och sesamfrön. In i ugnen ca 45-60 min

Hur enkelt? Som jag skrev innan så är det inte grundreceptet och det roliga med detta bröd är att du kan nästan ha i vad som helst. Du kan byta ut hälften av mjölet och prova med tex protein vilket jag gjort tidigare och det funkar utmärkt.

DSC_0047

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *