Imorgon kommer min pappa som sagt hem och jag tänkte baka en klassiker som de flesta verkligen älskar. En nyttig efterätt som passar vilken choklad älskare som helst, Raw food kladdkaka.
Ni är många som frågar om receptet också så här har ni det på nytt 🙂
Detta behöver du:
ca 12 dadlar
1 dl sötmandel ( Man kan byta ut mot vilken nöt man vill)
1 dl solfrosfrön
1 dl Kokos
2/3 dl kakao
1 msk honung
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt
1 dl rågflingor
Glasyr:
4 msk smält kokosolja
4 msk agavesirap
3 msk honung
4 msk vatten
Gör såhär
Mixa nötter i en mixer tills de är helt krossade. Kärna ur dadlarna och mixa även dom till en smet, går att tillsätta lite vatten om de fastnar. Blanda samman alla ingredienser till en smet, tillsätt vatten om den behöver bli lösare. Bre ut i en form.
Glasyr: Hetta upp kokosoljan och ta av från spisen, tillsätt de andra ingredienserna och vispa tills du får en jämn smet. Häll över kakan.
Låt stå i kylen minst 40 min innan servering. Garnera med Sötmandel och kokos.