Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Creme Catalana.

Du behöver: 

5 dl mjölk
1 vältvättad apelsin, det yttersta finrivna skalet
1 kanelstång
6 äggulor
1 2/3 dl socker
2 msk maizena
2 1/2 dl grädde
2 dl rå- eller strösocker
Garnering
1 apelsin

Vinbär

Gör såhär: 

Blanda mjölk, apelsinskal och kanel i en kastrull.
Koka upp under omrörning, ta av från värmen och låt stå cirka 15 minuter. Sila mjölken.
Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en kastrull (ej aluminium). Vispa i mjölken och grädden i omgångar. Sjud blandningen under vispning tills den tjocknat till en kräm, den får inte koka.
Fördela krämen i 6 portionsformar. Låt svalna. Ställ i kylskåp att stelna 3–4 timmar eller över natten.
Servering Fördela cirka 2 msk socker jämnt över ytan i varje form och bränn av med en liten brännare tills sockret smält till ett brunt knäcklager. Håll lågan i rörelse hela tiden för att undvika att sockret bränns ojämnt.
Eller bränn av krämen under grillelementet i ugnen. Ställ formarna på en plåt så nära grillelementet (250 grader) som möjligt. Ha ugnsluckan öppen och formarna under uppsikt hela tiden. Ta ut dem när sockret har smält och fått färg.
Garnera med apelsin och vinbär som är perfekt till denna söta efterätt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats