Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Cocospanerad kyckling med rostade rotfrukter.

Publicerad,

En riktig läcker rätt om man äter glutenfritt eller bara vill byta bort ströbröd som panering någon gång. Fick Inspo av Regina som la upp detta på sitt instagram konto för ett tag sedan och gjorde mig en liknade variant igår.

– Du behöver – 

1 påse svensk kyckling innerfilé

1 påse riven cocos

flingsalt

citronpeppar

koriander

cocosfett

– Tillagning – 

Skölj kycklingen ordentligt och lägg på en tallrik. Häll upp cocosen i en skål och vänd varje filé i cocosen och lägg på en skärbräd. Salta och peppra. Stek i stekpanna med cocosfett i tills kycklingen är genomstekt och den fått en fin brun färg. Finhacka koriander och strö över kycklingen när den är klar. Man kan även pressa lite citron över för att höja smakerna.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCDesktop415SAMSUNG CSC


Rostade rotfrukter

– Ta de rotfrukter som du tycker om. Jag använde mig av potatis, rödbetor, morötter, lök och grön spetspaprika. När du använder grön spetspaprika som är ganska så stark så behöver du inte krydda något extra. När paprikan bakas i ugnen så absorberas vätskan och blandas med resten av rotfrukterna och ger allt en riktigt het smak. Hacka allt i lika stora bitar och ringla på rikligt med olivolja. Rosta i ugnen tills rotfrukterna är genomstekta och fått fin färg, jag hade min plåt inne i ungefär en timme.

IMG_8848Desktop416

Smaklig måltid !

IMG_8852

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *