Het Quorn gryta.
Igår plingade det på dörren och utanför stod en kille med en jul säck som det stod God jul på. För det första älskar jag när företag tänker till lite när de skickar ut bud istället för en vanlig tråkig påse eller kartong. I paketet låg det ingredienser och ett hett recept som jag genast satte igång och lagade.
Budet var från Quorn och maten smakade gudomligt. Jag tänkte lägga upp receptet här och jag råder er alla verkligen till att prova på detta. Det är inte tråkigt att äta vegetariskt. Man kan göra så himla mycket och det smakar oftast bättre än kött rätter så tummen upp för Quorn helt enkelt.
Här nedan följer receptet:
Het Quorn korvgryta, 4 portioner
Serveras med saffransris
Du behöver:
300 g Quorn korv
2 msk olivolja
6 tomater
1 morot ( skalad och riven )
1 gul lök ( skalad och riven )
2 vitlöks klyftor ( skalade och finhackade )
2 msk grönsaks fond
2 tsk garam masala
1 kanel stång
salt
1 röd chili ( finhackad)
1 knippe färsk mynta ( hackad )
Saffrans ris:
400 g kokt ris
0,5 pkt saffran
1 msk olivolja
Du gör såhär:
Gryta: Skär ett kryss i varje toat och lägg dem i kokande vatten i ca 1 min. Ta upp tomaterna , dra av skalet och grov hacka. Fräs lök, vitlök, morot och korv i en stekpanna i olja på medel värme. Tillsätt tomater och kryddor. Låt koka i ca 10 min. Smaka av med salt. Rör ner mynta. Saffransris: Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt saffran och kokt ris. Rör runt så saffranet löser sig. Servera korvgryta med riset och en god sallad.