Något jag inte kan sluta äta just nu är mackor med ost! Det har blivit lite som en kvälls session för mig och idag har jag bakat min andra limpa på mindre än 24 timmar…
Det bästa med detta bröd är ju att det inte är så himlans onyttigt och jag kan njuta med gott samvete så jag tänkte bjuda er på receptets av mitt fröbröd kan vi kalla det haha.
Du behöver:
- 3 dl Dinkelmjöl men går också bra med rågmjöl som jag provade ikväll då dunkel var slut
- 1 dl linfrön
- 1 dl fullkorns havregryn
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl Gojibär
- 2 msk flytande honung men har även provat med vanlig fast honung och det funkade
- 1 nypa salt
- 2 tsk bikarbonat eller bakpulver
- ca 3 dl yoghurt eller kvarg
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan honung och yoghurt. Blanda tills du får en slät och fin ”deg”. Klä en brödform med bakplåtspapper och i med smeten. Toppa med solrosfrön och sesamfrön. In i ugnen ca 45-60 min
Hur enkelt? Det roliga med detta bröd är att du kan nästan ha i vad som helst. Du kan byta ut hälften av mjölet och prova med tex protein som min vän Elin gjorde igår och det funkade utmärkt. Så våga prova er fram och ni kommer hitta exakt det som ni gillar, Ikväll hade jag tex i hasselnötter och det smakade hur bra som helst.