Jag har sån tur i mitt arbete som får träffa äldre människor, något som vår generation kanske inte är så vana vid. Jag tror varje människa lär sig något genom att umgås med människor i olika generationer, nationaliteter och tänk. Jag har lärt mig mycket genom att få träffa så fina gamla tanter och gubbar. En av dessa fantastiska damer har hela livet lagat mycket mat och gör det även nu vid 96 års ålder. I helgen när jag var där så doftade det otroligt gott i köket och jag fick smaka på en liten sked av vad hon hade lagat.
En otrolig kyckling gryta och jag fick de hemliga knepen för att få den så söt, salt och god på samma gång. Igår provade jag på mig den och det blev himmelskt. Prova ni med!
– Du behöver –
1 kg kycklingklubbor
4 morötter
1 gul lök
2/3 delar av en liten tetra svart vinbärs saft
4-5 matskedar soja
2-3 dl vatten
salt och peppar
– Tillagning –
Bryn klubborna på båda sidorna i en stekpanna tills de fått en fin yta. Tillsätt lök och morötter så dom får svettas tillsammans lite. Slå på saften, soja och vatten så att det nästan täcker klubborna. Låt stå och puttra under lock på medel värme. Efter en stund lyfter du på locket och smakar av. Smakar spadet alldeles för starkt slå på mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå under lock på svag värme så köttet blir riktigt mört och fint, det ska ramla av benet när du rör det med en gaffel när det är färdigt. Servera med potatis , ris eller bulgur. Vi åt med bulgur!