Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Laga REKO kyckling i lergryta.

Publicerad,

Så sa det pling plong igen och en gigantisk låda stod utanför min dörr. Denna gång var det från Reko som skickade ett litet smak prov på deras helt fantastiska kyckling.

SAMSUNG CSC

Innehållet ser ni nedan och ni anar inte hur glad jag blev över lergrytan som följde med, jag har aldrig testat att laga mat i en sån så spänningen var ju enorm.

SAMSUNG CSC

Reko´s kyckling  är Ekologisk och kravmärkt och så fort jag började jobba med den känner man verkligen skillnaden på Eko och inte. Så fina råvaror!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Vad är en höst utan kantareller ? Desktop463SAMSUNG CSC

Nedan kommer ni få följa med mig när jag lagar efter medföljande recept och salladen som bestod av dessa fina knippor med Mynta och ärtskott, Så fräscht!

Desktop464SAMSUNG CSC

För er som inte provat lergryta, gör det! Här nedan har ni lite info hur man just använder en sådan.

SAMSUNG CSC

Och här nedan följer receptet som jag fick med.

– Du behöver – 

600 g kantareller

1 Reko ekologisk och KRAV-märkt kyckling, ca 1,9 kg

8 dl grädde

4 dl mjölk

30 sockerärtor

1 paket ärtskott

5 myntakvistar

2 schalottenlök, finhackad

6 msk olivolja

1-2 citroner

matolja till stekning

maizena för redning

salt & svartpeppar

8-9 potatisar

Tillagning

Putsa kycklingen och bind upp låren, salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingen hel i en stekpanna med lite matolja. Lägg i lergrytan. Putsa 300g kantareller och låt dom svettas i en het panna med lite finhackad lök. Fördela sedan runt kycklingen. Slå grädden över kycklingen och baka i ugn på 185°C tills kycklingen är 70°C vid lårbenet eller ca 1 1/2 timme. Ta ut lergrytan och häll av kantarellsåsen i en kastrull. Späd med mjölk och red med maizenan. Smaka av med citronjuice, salt och peppar jag hade även i en grönsaks buljongtärning för extra smak.

SAMSUNG CSC

Skiva resten utav kantarellerna. Blanda med finstrimlade sockerärtor, mynta, finskurna ärtskott, finhackad schalottenlök, citronskal, -juice och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen en stund för att dra åt sig smakerna.

SAMSUNG CSC

Så saftig kyckling! Desktop465

Skiva potatisen i tunna skivor och rosta i ugnen på 200° i ca 15 min , rör om potatisen då och då så den inte bränns vid.

SAMSUNG CSC

Servera kyckling, sås , potatis och den fantastiska salladen tillsammans.

SAMSUNG CSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *