Eftersom vi inte äter kött i vår familj så bjuder jag dig ofta på vegetariska recept och jag vet att det uppskattas av många. Nu kommer ett recept på en Quorn Lasagne som blir sådär härligt saftig med morot och zucchini.
– Du behöver –
1 morot
1 zucchini
1 pkt quorn färs
1 burk Zeta pastasås Basilika
1 dl vatten
1 gul lök
Salt
Peppar
Lasagne plattor
1 påse Riven ost
– Tillagning –
Sätt ugnen på 175° . Fyll en plåt med vatten och lägg ner lasagne plattorna där så dom mjuknar under tiden du förbereder resten. Finhacka lök och riv morot och zucchini med ett rivhjärn. Hetta upp en panna med lite fett i och stek lök, morot och zucchini. Tillsätt quorn färsen och 1 dl vatten. Stek å några minuter. Tillsätt Tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Låt färsen vila under lock på svag värme
– Tillagning av Berchamelsås –
2 msk Smör , 2 1⁄2 msk vetemjöl , 5 dl mjölk , 1⁄2 tsk salt , 1⁄2 krm vitpeppar, 1/2 tsk oregano. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
Varva nu lasagne plattorna i en ungssäker form med Quornfärs och berchamelsås, på med plattor och fyll med Quornfärs och berchemlsås. Se till att spara lite Berchemelsås till övre lagret. När du fyllt formen så lägger du på dom sista plattorna, täck översta lagret med berchemlsås och toppa med Ost.
Sätt in formen i ugnen på 175° i ca 20 min. Håll koll på färgen på lasagnen, om den börjar brännas vid lägg på ett täcke av folie sista minuterna av tiden.
Smaklig vegetarisk måltid.
Tack! Gör den nu till mig o min sambo. Hälsningar från Gbg 🙂
hur mycket är ett paket quornfärs? =)
300 gram 🙂