Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Citronrostad kyckling med örter, potatis och Vitlöksås by Gastrofy

Publicerad,

Vi fick hem en hel korg med godsaker igår från Sveriges smartaste matkasse Gastrofy och i den lilla korgen låg ett recept på Citron rostad kyckling. Jag tänkte att ni också ska få chansen att prova på detta recept just för att se vilken kvalité på mat som Gastrofy faktiskt levererar. Jag blev positivt överaskad av alla smaker som gifte sig i munnen av denna otroligt lätta måltid. Häng med för att se hur jag gjorde

Det ända du egentligen behöver göra är att skära , blanda och skjus in i ugnen och sedan sköter sig måltiden sig själv. Perfekt för oss småbarnsföräldrar som behöver göra hundra saker samtidigt och middagen kan vara ett stressigt moment i vardagen.

Du behöver: 

825g tinade kycklingben/klubbor

2 st citroner

4 st vitlöksklyftor

1 st gul lök

800 gram potatis

3 msk olivolja

1 msk flytande honung

1 kruka färska persilja

1 kruka färsk basilika

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram en plåt med höga kanter och skär upp potatisen och lägg på plåten. Hacka Persilja och Basilika grovt och lägg över i varsin skål. Skala lök och vitlök, skär den gula lökar i stora klyftor och krossa vitlöks klyftorna lite lätt med kniven. Tvätt citronerna ordentligt och dela dem på mitten. Blanda potatis, kyckling, lök, vitlök och citronhalvorna i plåten. Krydda med persiljan och hälften av den hackade basilikan, salt och peppar. Ringa över olivoljan och honung och blanda om ordentligt med händerna, använd plasthandskar som jag gjorde så slipper du kladd. Se till så att citronhalvorna ligger med fruktköttet uppåt. Sätt in i ugnen ca 40 min.

 

SAMSUNG CSC

Voila ! Som sagt maten sköter sig själv så fort den åker in i ugnen

Desktop357

Till det serverade jag en vitlöksås och Sallad, Alla tillbehör kommer med i din matkasse.

Du behöver:

1/2 kruka färsk basilika

2 dl creme fraiche

1 st vitlöksklyftor

Tillagning: 

Blanda créme fraichen och resten av den hackade basilikan. Pressa vitlöken och krydda med salt och peppar. Smaka ev av med lite citronsaft eller vitvinsvinäger. Jag hade i lite honung för att få fram sötma vilket blev super gott.

Desktop358SAMSUNG CSCDesktop359

En riktigt enkel och god måltid som jag tycker Du ska prova, redan ikväll kanske ?

 

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *