Jag har ju länge sagt att jag ska skriva hur jag gör när jag preppar mat. Som vanligt på Måndagar så gör jag mat så vi har flera dagar framåt. På så sätt hamnar jag aldrig i dilemmat ” vad ska vi äta nu som går snabbt att laga för jag dör av hunger ” frågan.
Jag gör olika rätter och har i kylen så maten kan variera från dag till dag men jag har grunderna klara och för oss fungerar det utmärkt.
Vi har tagit bort raffinerat socker och snabba kolhydrater helt i vår familj och vi mår så mycket bättre av det. Vi har endast unnat oss 2 gånger sedan 1 Januari och vår plan är att fortsätta så här , långt in på 2015!
Sötpotatis, morötter och broccoli som jag ångkokar
Bara för att jag skriver ånkokar behöver du inte springa och köpa första dyraste ångkokare på marknaden nej nej. Det du gör är att du tar en stor kastrull och fyller hälften med vatten, på med ett durkslag ( vattnet ska inte nudda ) och sedan på med lock och på så sätt ångkokas grönsakerna eller vad du vill ångkoka och behåller det viktiga vitaminerna än när du kokar direkt i vatten
Jag tillagar det mesta av ”köttet” vi äter i stekpåse , inga fetter behövs utan allt blir så mört och gott. Idag hade jag i pesto och vitlök vilket blev super gott. Skaka påsen och tillslut med tillhörande plastsnöre
Lax med fetaost och basilika samt en sötpotatis som jag rostar i ugnen.
Hommus , bladspenat och tomater och en bönsallad med lök som kalla tillbehör
Kycklingen blandades med hackade soltorkade tomater
Mat för några dagar framåt. Vi äter allt hemifrån , frukost , lunch och middag så planering för oss är verkligen A och O
Rätt så lyxigt att få plocka från sin egna Buffe när allt är varmt och nylagat. Nu behöver ni absolut inte göra samma maträtter som jag utan tanken med detta inlägg är att inspirera andra som fastnat i träsket där man lätt slänger på lite pasta eller ris för man inte vet vad man ska laga. Att planera sina måltider är så mycket bättre och framför allt roligare. Jag får massor med tid när jag hämtat Naomi från dagis att bara leka för jag vet att maten är klar och när Daniel kommer hem så värmer vi det vi vill äta.
Jag blir imponerad Michan. Vi får prata så jag får några tips. Jag kör fortfarande med linsgryta, men med olika tillbehör. Ofts tonfisk för tillfället. Goa kramar.
Gus vad imponerad jag blir! Grymt att du/ni lagar till så mycket, vad härligt! Men det här med stekpåsar har jag aldrig hört talas om? Vad är det och hur funkar det? 😀
Hej bra innehåll i inlägget. undrar bara hur det kommer sig att du ser det som att ni ”unnat” er något onyttigt när du i meningen innan skriver att ni mår så mycket bättre av att äta hälsosamt. Är det inte det nyttiga du unnar dig och det onyttiga ett gift du ”tvingar” i din kropp?
Hej maria! Vilken bra fråga och ibland kan man bli lite blind när man skriver långa texter. Det jag menar när vi unnar oss är något gott, som vi annars inte brukar äta. Sist vi unnade oss något så gjorde vi jordgubbar doppade i mörk choklad och rullade i cocos. För oss var det riktigt godis och det första sockret vår kropp smakade på på 30 dagar. Sedan faller ju alltid tankarna kring en cheese burgare eller godis som vi vet innehåller bara skit men vi försöker tänka att när vi ska äta något gott och ”onyttigt” så får det blir naturliga fetter.
Kram