Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Tabbouli.

Publicerad,
Denna libanesiska rätt Tabbouli  är perfekt att ha som tillbehör och är faktiskt något som vi äter väldigt mycket av här hemma, otroligt gott och nyttigt! Man kan även kalla det för en persilje sallad.
Du behöver:
  • 300 g persilja
  • 3 medelstora tomater
  • 1/2 medelstor gul lök
  • 2 kvistar färsk mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citron (eller efter smak)
  • 1 msk bulgur (krossat vete)
  • 1/2 tsk chilipulver
  • (1/2 tsk summak, syrlig orientalisk krydda)
  • 1 blad (roman)sallad

Gör såhär:

  • Hacka persilja, tomater, lök och mynta fint. Blanda om i en bunke. Rör ner resten av ingredienserna utom salladsbladet, som läggs i serveringsskålen. Lägg blandningen ovanpå.
receptet är beräknat på 4 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *