Header Image

Michaela. Tvåbarnsmamma & fästmö. Kommunikatör & Digital strateg student. Matlagning. Träning. Livet

Michaela 27 år, från Stockholm. Familjekär, träningstokig, spontan & onödigt petig studerande två barns morsa. Funderar fortfarande på hur vi ska få ihop vardagen & i den här bloggen får du följa med mig i just det pusslet som inte alltid är en dans på rosor. Jag brinner för kommunikation/PR & Januari 2018 tar jag examen på Nackademin & kan titulera mig som Digital Strateg.

Mormors Bröd.

Publicerad,

Detta recept påminner mycket om ett bröd som min mormor alltid gjorde. Vi tjatade på henne varje gång hon skulle komma till oss att ta med frallor som vi kunde frysa in och varje gång hon kom så fyllde hon på frysen. Det är en enkel jäsdeg men jag tillsatte olivolja som ger det lite mer smak och toppade med sesam frön. Skriver ner receptet för er som vill prova på min Mormors bröd bullar.

För ca 12 bröd behövs.

4 dl fingervarmt vatten

4 msk olivolja

1 nypa salt

1 pak jäst (50g)

10 dl vetemjöl

1 ägg

Sesamfrön

Blanda vatten, olivolja och salt. Smula ner jästen i vätskan och rör om lite med en sked. Tillsätt nästan allt mjöl men spara lite till utbakningen. Arbeta degen för hand eller i maskin tills den släpper från skålen. Låt gäsa under duk i 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen när den jäst klart på mjölat bakbord och forma små bullar med händerna. Låt jäsa på plåt ca 10 min. pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen 10 min eller tills bullarna fått fin färg. Servera varma med massa smör och ost.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *