Jag inspireras av många olika bloggar men jag gillar mest att läsa om mat, jag älskar mat så det går lixom hand i hand. En blogg som jag bokstavligt talat dreglar över är min vän Sandra´s matbilder. Inte bara att hon lagar så fantastisk mat utan hon tar så fantastiska bilder också, ett riktigt hett tips för som gillar mat bloggar.
Hon la igår upp ett recept på en makaroni låda och jag har faktiskt aldrig lagat det. Jag blev lika sugen direkt och rotade fram det jag hade i kylen och gjorde en liten egen variant av den. Som Sandra också skriver är detta en perfekt måltid att servera barnen då alla barn älskar makaroner och så innehåller den massa nyttigheter som dom inte ser och kan peta bort haha.
Receptet nedan är alltså mitt eget, det är det jag hittade i kylen och går alltså att byta ut och lägga till det man önskar. Jag hade nog använt mig av lite mer saker om jag hade det hemma.
– Du behöver-
En stor morot
1 halv gul lök
1 Zucchini
1 kruka koriander
1 tärning fisk buljong
1 file vit fisk , jag använde pangasius
1 bit permesan ost
1 burk barilla tomatsås
– Tillagning –
Hacka zucchini, lök och koriander och fräs i en panna. Riv moroten och ha i pannan. Låt fräsa tills zucchini fått en fin färg. Tärna fisken och ha i pannan. Tillsätt tomatsåsen och buljongtärningen och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka snabb makaroner i hett vatten enligt anvisningarna på paketet.
Ta fram en ungsform och varva sås och pasta 2 gånger, alltså sås , pasta sås pasta. Toppa med riven permesan eller den ost som du gillar.
In i ugnen ca 20 min på 175 grader. Servera gärna med en sallad. Smaklig måltid
Lagade detta idag! Supergott och härligt nyttigt 🙂 Tack för det,